Wie is The Dutch Ranger?

Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste pony Jolly Jumper waarmee ik Noord-Hollandskampioen Z-dressuur ben geworden. We hebben ook samengestelde wedstrijden gereden (SGW), hij heette tenslotte niet voor niks ‘Jumper’.
Jaren later heb ik mij omgeschoold naar de Westernsport en heb ik de ORUN Western-opleiding bij de KNHS met goed gevolg afgerond. Mijn favoriete onderdelen zijn, Horsemanship, Showmanship, In Hand Trail en Trail.

Ik heb meerdere opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van grondwerken waaronder Join-Up-methode van Monty Roberts. Ook heb ik workshops en lezingen gevolgd over onder andere Cowboy Dressage en biomechanica (anatomie en bewegingsleer).

Naast dat ik een instructeurs-licentie van de KNHS heb ben ik ook een erkende trainer bij de WRAN.

Ik ben bestuurslid geweest van een rijvereniging en organiseerde samen met een team maandelijks een dressuurwedstrijd.

Mijn huidige paard heet El Pownee, ik geniet elke dag van haar en van de stappen die wij zetten (hoe klein deze soms ook lijken). Dit (het genieten) wil ik graag delen en overbrengen in mijn lessen. Met veel plezier geef ik grondwerklessen en westernlessen aan alle leeftijden en elk niveau in de omgeving van Heemstede (NH).
Ik vind het mooi om inzicht te geven in het samenspel tussen ruiter, paard en de techniek van het rijden of het grondwerken. En om te werken aan harmonie en samenspel.

Als ‘The Dutch Ranger’, organiseer ik regelmatig oefendagen bij ERranch Westernriding te Vijfhuizen. Deze oefenochtenden en –middagen zijn voor iedereen toegankelijk.
Ik maak zelf de patterns en stuur deze enkele dagen van te voren naar de deelnemers. De oefen-dag begint met uitleg, oefenen en eindigt met het rijden van het pattern.

Wat ik verder ook graag doe is de workshop: Paard als Spiegel. Deze dag begint met een theoriegedeelte in de kantine gevolgd door de praktijk in de binnenhal.
De deelnemers voeren oefeningen uit met het paard om zo hun inzicht in hen zelf te vergroten en het kunnen vertalen naar werksituaties.
De spiegeling van het paard gaat als volgt; Paarden reageren op de gevoelens van de mens.
Het kan zijn dat het paard de mens in gedrag spiegelt door hetzelfde gedrag te laten zien, maar het kan ook zijn dat het paard juist het tegenovergestelde gedrag laat zien. Het paard spiegelt en reageert op gevoelens ook al laat je als mens deze niet bewust zien.

Voor meer informatie of vragen kan je een mail sturen naar: contactmet@TheDutchranger.nl

Sportieve groet,
TheDutchRanger.

WRAN Erkende Trainer