Oefendag zaterdag 21 mei

Deze keer wil ik graag onderstaande tekst delen geschreven door een deelnemer aan de oefendag: Kim met haar paard Lasas.

Afgelopen zondag 21 mei was het weer zover, een oefen-trail. Laagdrempelig en voor zowel op als naast je paard. TheDutchRanger had een leuk pattern bedacht voor zowel in hand trail als de trail.

De dag begon met in hand trail met een leuk groepje van 4 deelnemers. Na de in hand trail was het de beurt aan de ruiters te paard met een iets grotere groep. We begonnen met warm stappen en lieten de paarden rondkijken. Lasas had er zin in en liep rustig rond. Vervolgens konden we alle onderdelen oefenen.
Martine kwam je tips geven indien ze zag dat er iets beter kon. Of hielp je even als je het niet helemaal wist.
Er waren verschillende onderdelen zoals een zeil, brug, jog, walk-over en slalom. Nadat we alles hadden geoefend, was er een korte pauze. Wat drinken en lekkers te paard en de kans om het pattern nog eens te zien en door te nemen.
Daarna was het opstellen en het pattern rijden.
Wij mochten beginnen met het pattern rijden. Lasas deed het braaf. Ze wilde bij de sidepass zelf bepalen wat te doen. Dus die ging niet helemaal lekker. De andere onderdelen gingen echt goed. Even een balkje aantikken bij de jog over maar dat was minimaal.
Martine gaf een goede tip om Lasas te helpen bij de sidepass. En ik kreeg een tip voor de jog over. Dus daar kunnen we mooi mee aan de slag.
Iedereen kreeg wat tips om het beter te doen. En die kans kregen we, na een tweede ronde oefenen zat het erop.

Het was een erg leerzame en gezellige dag. Lasas en ik hebben enorm genoten en de groep was goed qua aantal zodat iedereen genoeg aandacht kreeg. De tips waren ook echt handig en hielpen ons weer vooruit. Ik kan niet wachten tot de volgende keer.

Kim, dank je wel voor jouw deelname en jouw complimenten.