Zaterdag 11 maart oefendag Horsemanship & Showmanship

Showmanship
De oefen-Showmanship at halter vond plaats in de binnenbak van de ER ranch.
Bij Showmanship at Halter wordt de voorbrenger beoordeeld op zijn vermogen het paard te presenteren. De combinatie loopt het pattern vlot en soepel waarbij het paard reageert op de kleinste aanwijzingen van de voorbrenger.

We starten de dag met een uitleg van de manoeuvres en hoe je eigen houding moet zijn. Onder andere zijn de volgende manoeuvres aanbod gekomen:
Een wending om de achterhand waarbij het paard het pivotbeen (binnenachterbeen) laat staan. Het op juiste wijze halthouden en achterwaarts.
De set up en de inspectie van de jury en de houding van de voorbrenger.

Oefening baart kunst en er was dan ook volop mogelijkheid om te oefenen hoe je het beste, je paard de verschillende manoeuvres uit kan laten voeren. Na het oefenen door de deelnemers met hun paarden was het tijd voor een kleine versnapering en werd de pattern uitgedeeld. Het lopen van de pattern was een mooie afsluiting van een gezellige, leerzame dag.

Horsemanship
De oefen-Horsemanship heeft plaatsgevonden in de binnenbak van de ER ranch. De nadruk ligt op de rijvaardigheid en het uitvoeren van de proef met precisie in harmonie tussen paard en ruiter.
Hoe doe je dat, het uitvoeren in harmonie met je paard en elke manoeuvre met subtiele hulpen? Tijdens deze oefen-Horsemanship is daar aandacht aan besteed. Zowel de theorie als de praktijk. Zo kwamen onder andere aan bod: De juiste houding van de deelnemer,  de hulpen,  het opstellen en wegrijden uit de line up, het goed trainen van je paard en het rijden van een pattern. De deelnemers hebben volop geoefend met het individuele deel (het rijden van een pattern)  en met het samen in een groep rijden.

Het was een mooie, inspirerende dag,

Sportieve groet,
The DutchRanger